Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2007 19:00 - Световен Футбол
Автор: razdol Категория: Спорт   
Прочетен: 473 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.06.2007 22:07


Англия
Виейра се страхува, че Анри може да напусне Арсенал

20 юни 2007 | 16:58

image Тиери Анри ще напусне Арсенал, ако клубът не привлече нови класни играчи, смята бившият полузащитник на „топчиите” Патрик Виейра. 29-годишният Анри, който в момента е капитан на Арсенал, е спряган за трансфер в някой от водещите европейски отбори. „Ако Арсенал привлече 2-3 големи имена, ще покаже на Анри, че клубът ще продължи да се бори. Но ако това не се случи, Анри сам ще се замисли, кое е най-доброто за него”, коментира още халфът на Интер. Най-сериозен интерес към Тиери проявява Барселона, като в същото време и наставникът на Милан Карло Анчелоти призна, че Анри е сред играчите, които би искал да има в тима си. 

Фиорентина предлага 15 милиона евро за Сисоко

20 юни 2007 | 14:56

image Полузащитникът на Ливърпул Мохамед Сисоко е трансферна цел №1 за халфовата линия на Фиорентина, разкриха медиите на Апенините. Според информациите трансферното гуру на „виолетовите” Панталео Корвино вече се е свързал с мърсисайдците и е предложил 15 милиона евро за играча. 22-годишният полузащитник от Мали е желан още и от Ювентус. Той е резерва в Ливърпул и не е изключено до няколко седмици да премине в италиански тим.

Ювентус ще играе контрола със Съндърланд

20 юни 2007 | 14:47

image

Италианският гранд Ювентус ще играе контрола със завърналия се във Вишата лига Съндърланд на 4 август. Отборът на Рой Кийн ще бъде първият противник на ”бианконерите” на турнето им на Острова, където играчите на Клаудио Раниери ще изиграят общо 4 срещи. Ювентус ще престои около 10 дни в Англия от края на юли до началото на август.

Сколари: Манчестър Юн ще спечели много от трансфера на Андерсон

20 юни 2007 | 12:29

image

Бразилският селекционер на Португалия Луиш Фелипе Сколари предвиди, че английският шампион Манчестър Юнайтед ще извлече големи дивиденти от привличането на бразилския нападател от Порто Андерсон. Смятаният за “нов Роналдиньо” 19-годишен талант ще се присъедини към “червените дяволи”.

“Андерсон отива в голям английски клуб, което е много добре за него и кариерата му. Предвиждам, че до две години Андерсон ще бъде един от най-добрите футболисти в света. Ако продължава да прогресира така той ще донесе много радост на феновете на Юнайтед”, сподели Сколари.

Шиърър се обяви против връщането на Белами в Нюкасъл

20 юни 2007 | 11:17

image

Легендарният нападател на Нюкасъл Алън Шиърър сподели, че “свраките” не бива да връщат нападателя Крейг Белами на “Сейнт Джеймсис Парк”. Както е известно от скоро медиите на Острова говорят за евентуално завръщане на нисичкия уелсец в Нюкасъл, където той вече игра в периода 2001 – 2005 година. Белами завърши със скандал престоя си в тима от Северна Англия, когато обвини Греъм Сунес в лъжа след един шампионатен мач с Арсенал.

“Бях на почивка във Франция заедно със Гари Спийд, Стив Харпър и съпругите ни, когато видях информацията за евентуалното завръщане на Белами в Нюкасъл. Имах страхотен ден до този момент, а след това вече имах нужда от ново питие. Надявам се това да е само слух”, коментира пред английските медии Големия Ал.

Барса погазва правилата на ФИФА за Анри

20 юни 2007 | 10:52

image

Испанският вицешампион Барселона ще наруши законите на междуна - родната организация ФИФА, за да си осигури услугите на френския нападател Тиери Анри, пише каталунският вестник "Спорт".

Вицепрезидентът на клуба по икономическите въпроси Феран Сориано ще пътува тази или най-късно другата седмица до Лондон, за да разговаря лично с голмайстора на Арсенал. Контрактът на Анри на "Емирейтс" изтича след 12 месеца, а при това положение правилата на ФИФА категорично забраняват преговори със самия играч.

Ръководството на "синьо-червените" е убедено, че такъв футболист първо трябва да уточни личните си условия, а след това да протекат преговори между двата клуба. Френският стрелец е цел номер 1 на Барса, въпреки че на "Камп Ноу" ще останат всички звезди в нападение - Роналдиньо, Ето`о и Меси.

Челси дава на съд медиите в Англия

20 юни 2007 | 08:42

image

Ръководството на Челси изрази крайното си разочарование от публикуваните в последните дни изказвания във водещите европейски медии, в които мениджърът на тима Жозе Моуриньо нарече нападателя Андрий Шевченко мъж, командван от жена си и бягащ с подвита опашка от нея. Шефовете на “сините” заклеймиха тези писания като пълни инсинуации.

“Футболен клуб Челси и Жозе Моуриньо тотално отхвърлят всички коментари и твърдения относно Андрий Шевченко, които се появиха в пресата в последните дни”, се казва в официалния бюлетин на Челси, разпространен до медиите.  "Сините" от Лондон възнамеряват да дадат под съд всички медии, които тиражират неверни публикации за завръщането на Шевченко в Милан.

Италия

Торино привлече Винс Грела

20 юни 2007 | 16:49

image Отборът на Торино привлече в редиците си със свободен трансфер австралийския халф на Парма Винченцо "Винс" Грела, съобщиха от клуба. Договорът на играча е за срок от 3 години. 27-годишният футболист е второто ново попълнение на ”биковете” след като преди няколко дена договор с торинци подписа ветерана Еуженио Корини. Грела се подвизава по италианските терени от 1998-а година насам, като е играл още за отборите на Емполи и Тернана. За националния отбор на Австралия Грела има 26 мача без да е отбелязвал гол.

Торино взе и Вентола

20 юни 2007 | 17:32

image След като по-рано през деня Торино обяви трансфера на австралиеца Винс Грела в клуба, сега от щаба на ”биковете” съобщиха, че са постигнали договорка и с нападателя на Аталанта Никола Вентола. Контрактът на 29-годишния футболист е за две плюс опция за още една години. Бившият играч на Интер е третата лятна покупка на новия наставник на Торино Валтер Новелино, след Еуженио Корини и Грела. 

Обвиниха Интер във финансови злоупотреби, Морати отрича

20 юни 2007 | 18:14

image

Шампионът на Италия Интер не е трябвало да бъде допускан до участие в шампионата на Серия А през сезон 2005/2006. Причината за това е, че отборът не е имал необходимите финансови гаранции за започване на шампионата. Президентът на Интер Масимо Морати, хора от ръководството на клуба, както вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани са разследвани заради обвинения, че през периода 2003/2005 година са завишавали изкуствено цени на играчи, най-вече при трансфери с размяна на футболисти. Ползата на клубовете от това е била, че са могли да регистрират нереални печелби. От финансовата комисия, която следи за състоянието на клубовете и дава регистрация на отбори, признаха, че „нерадзурите” са нямали необходимите гаранции. През въпросния сезон Интер спечели титлата служебно, след като Ювентус бе изхвърлен от елита, а на Милан бяха отнети точки.

По-късно босът на Интер Масимо Морати категорично отрече информациите и заяви, че не се притеснява евентуално разследване.

В крайна сметка Роберт Ковач отиде в Борусия (Дортмунд)

20 юни 2007 | 18:46

image

След като пропадна трансферът му в Динамо (Загреб) пропадна хървасткия защитник на Ювентус Роберт Ковач в крайна премина в отбора на Борусия (Дортмунд), съобщава официалният сайт на германците. 33-годишният футболист пристига в клуба като свободен агент, като договорът му е за две години и изтича през 2009-та. Ковач е играл и преди в Бундеслигата – за отборите на Байер (Леверкузен) и Байерн (Мюнхен). Той ше има за задача да запълни дупката в отбраната на Борусия след напускането на Кристоф Метцелдер в посока Реал (Мадрид).

Фиорентина официално привлече бранител на Ювентус

20 юни 2007 | 18:55

image

Ръководството на Фиорентина продължава политиката на тотално подмладяване на отбора. Днес „виолетовите” финализираха сделката по привличането на защитника на Ювентус Федерико Балцарети. Стойността на трансфера е 3,8 милиона евро, а Балцарети подписа договор за 5 години. 24-годишният бранител бе твърд титуляр в Юве през изминалия сезон, като има 37 мача и 2 гола в Серия Б. Балцарети започва кариерата си в Торино, а след това преминава през отборите на Варезе и Сиена, преди отново да се върне в Торо. Защитникът е закупен от Ювентус през 2005 година. 

Гатузо: Искам Шева да се върне в Милан

20 юни 2007 | 19:20

image

Халфът на Милан и ”Скуадра адзура” Дженаро Гатузо отрече публикациите, че основната част от играчите на ”росонерите” не искат Андрий Шевченко в отбора. ”Надявам се Силвио Берлускони да върне Шева в Милан през лятото, така ще можем да опровергаем слуховете, че ”старите кучета” не го искаме повече в тима”, сподели Рино пред медиите на Апенините.

"Помолих Адриано Галиани да ми направи една голяма изненада през лятото, но виждам, че е много трудно да се вземат световните звезди във футбола. Относно моето бъдеще искам да завърша кариерата си в Милан, тук се чувствам, като в къщи", коментира безкомпромисният халф.
Гатузо заяви също така, че бъдещето на звездата Кака е свързано с Милан. ”Сигурен съм, че ще остане в Милан. Без съмнение той е най-важният играч на този отбор. Рики винаги може да реши даден мач и не случайно е фаворит за спечелването на ”Златната топка”. Тези които го познаваме добре гарантираме, че той обича ”червено-черната” фланелка и няма намерение да си тръгва”, коментира 29-годишният полузащитник.

От Рома отрекоха сделка с Интер за Киву

20 юни 2007 | 19:49

image

Ръководството на Рома не се е договорило с колегите си от Интер за продажбата на Кристиян Киву, заявиха от римския клуб. "Срещите между ръководителите на Рома и Интер беше само за приключването на сделката за Давид Пизаро. Всички останали писания са само слухове", се пише в официалния сайт на тима от италианската столица. Днес всички медии на Апенините пуснаха новината, че Киву вече е играч на ”нерадзурите”.

Юве привлече Ночерино, продаде Гасаброни на Парма

20 юни 2007 | 22:43

image

Ювентус си осигури поредното ново попълнение, след като договори младежкия национал на Италия Антонио Ночерино. "Старата госпожа" вече притежаваше 50% от правата на играча, но сега откупи и останалата част от тях, която досега държеше Пиаченца.

 Халфът в момента се подготвя с младежкия отбор на Италия за олимпийската квалификация срещу Португалия. Той подписа с "бианконерите" за три години, а Пиаченца получи 2,6 млн. евро за правата му.

 В същото време халфът на торинци Андреа Гасаброни пое в посока Парма. Там от следващия сезон ще се състезават още Франческо Парависини и Дамиано Феронети, които също подписаха с пармалатите днес.



Тагове:   футбол,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: razdol
Категория: Спорт
Прочетен: 10535
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930